Cobra 51 recension av nöjd köpare

Jag är glad att jag har hittat en kanotmodell som passar mig och jag rekommenderar andra att testa den. 
Elio Cobra är en kanot byggd efter de danska turbåtsreglerna. I stora drag innebär det att den har en fena intill rodret, en mer platt botten som ger stabilitet med den bredaste delen på 51 cm strax bakom sittbrunnen och den är smal framtill vilket uppmuntrar till att använda vingpaddel som sätts i nära kanoten långt fram. Dessa kanoter har samma inredning som tävlingskajaker så de är riktigt bra för de som vill börja träna för att senare kunna ta klivet över till ostadigare. Kanoten är tillräckligt stabil för oss glada motionärer som ligger runt 50-strecket men funkar då även bra för ungdomar som behöver öva paddlingsteknik för att senare kunna kliva i rankare kanoter. Jag tror att många fler vana kanotister som vanligtvis sitter i ranka lådor skulle kunna ha mycket glädje av denna modell. När vindarna friskar i ser jag väldigt sällan några klubbkompisar i den klassen ute på vattnet. Cobran svarar direkt på styrningen vid minsta förflyttning av pinnen i sidled, jag har aldrig tidigare upplevt en kanot som svarar så bra på styrningen.

Min Cobra väger bara 8 kg och jag känner att jag kan göra nästan samma fartökning i den som i en ostabilare låda. Det är häftigt att känna efter två till tre drag att farten kommer. I stabilare kanoter har jag känt fartökning efter 8-10 drag först.
Elio Cobra är den bästa motionskajak jag har paddat men självklart är det individuellt.
/Ulf

Läs hela Ulfs inlägg på: http://motionskajak.blogspot.se/